Zelfmoord Japanner leidt tot evacuatie 34 buren

4 juni 2008 at 10:00 (Burgers, Japan)

AMSTERDAM – De zelfmoord van een Japanner heeft geleid tot de evacuatie van 34 bewoners van het flatgebouw waar de man een einde aan zijn leven maakte door huishoudmiddelen te mengen en de giftige dampen in te ademen.

De politie besloot tot de evacuatie omdat op de deur van het appartement in het West-Japanse Kanazawa een briefje hing met een waarschuwing en omdat er een vreemde stank uit het appartement opsteeg.

Websites

Inmiddels hebben tientallen Japanners op deze manier een eind aan hun leven gemaakt. De politie probeert de websites aan te pakken waarop wordt uitgelegd hoe je de middelen moet mengen.

De methode wint enorm aan populariteit, hoewel deze gevaarlijk is voor anderen. Ook andere mensen kunnen immers ongewild met de giftige dampen in contact komen.

Alarmerend

Het aantal zelfmoorden in Japan is al jaren alarmerend hoog. In 2006 sloegen 32.155 mensen de hand aan zichzelf. In 1998 pleegden voor het eerst meer dan dertigduizend mensen zelfmoord in het land. Vanwege de economische malaise waren veel Japanners toen werkloos, bankroet en wanhopig.

De overheid besteedt omgerekend zo’n 140 miljoen euro aan zelfmoordpreventie.

(c) ANP Bron: NU.nl

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: