Poolse voetballer pleegt zelfmoord

12 juni 2008 at 18:29 (Oostenrijk, Sport)

Adam Ledwon, een voetballer van het Oostenrijkse Austria Kärnten, heeft zelfmoord gepleegd. De 34-jarige Pool werd dood gevonden in zijn huis door een teammaat. De international had zich opgehangen.

Een woordvoerder van de club heeft laten weten dat het een groot verlies is voor de club. De Pool was getrouwd en had een tweetal kinderen.

Ledwon kwam achttien keer uit voor de nationale ploeg. Hij maakte geen onderdeel uit van de huidige EK-selectie.

Adamledwon_gr.jpg

Bron: SpitsNieuws door W. Zuidberg

Dood Poolse international geen zelfmoord maar moord?

13 juni 2008

Adam Ledwon (l) met ploegmaat Marcel Ketelaer van Austria Kärnten.

Gisteren werd het Euro 2008 opgeschrikt door de tragische dood van de Poolse international Adam Ledwon. Aanvankelijk wees alles op zelfmoord, maar uit het eerste onderzoek blijkt dat het wellicht om moord gaat. Zo ging de 34-jarige Ledwon net voor zijn ‘aangekondigde’ zelfmoord eten kopen in de supermarkt en zat hij op een stoel met een koord om zijn nek. Vreemd voor iemand die zich zou opgehangen hebben.

Aangekondigd
Duidelijker kon moelijk, leek het op het eerste gezicht. Op de Oostenrijkse tv kondigde Ledwon op een lugubere manier zijn eigen zelfmoord aan ‘Als we niet winnen, hang ik me op.” Dat opgeteld bij zijn privé-problemen (zijn vrouw Mariola was met hun zonen Kamil en Woiliech terug naar Polen getrokken), wezen meteen in de richting van zelfmoord. Ledwon had zich opgehangen werd in de hele wereld verspreid.

In stoel
Vandaag zijn daar al ernstige twijfels over. De politie houdt eerder rekening met een moord. Volgens een Oostenrijkse krant ging Ledwon kort voor zijn dood nog etenswaren kopen. Die werden in zijn auto gevonden. Heel raar voor iemand die zich gaat ophangen. “Er zijn duidelijke aanwijzingen die niet op zelfmoord wijzen gevonden in zijn woning”, zegt inspecteur Manfred Dörfler uit Klagenfurt, waar Ledwon stierf. Zo werd Ledwon zittend op een stoel met een koord rond zijn nek gevonden en dus niet opgehangen.

Ploegmaat
Ledwon, ex-speler van onder meer Bundesliga-club Leverkusen, lag het afgelopen seizoen onder contract bij Austria Kärnten. Hij werd dood aangetroffen door ploegmaat Patrick Wolf. Ledwon werkte als tv-commentator tijdens dit EK. Hij was een publiekslieveling in Oostenrijk. Zijn dood overschaduwde de match Oostenrijk-Polen (1-1) van gisteren.

Niet in selectie
De Poolse international haalde net niet de selectie van Leo Beenhakker. Voor de match had hij nog gezegd. “Ik ben ervan overtuigd dat Polen zal winnen tegen Oostenrijk. Als we toch niet tegen hen winnen, dan zal ik me aan een lantaarnpaal in Klagenfurt ophangen.” Tragisch hoe Ledwon enkele uren later wellicht vermoord werd. (kh)

Bron: HLN.be

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: