Kazachs topmodel pleegt zelfmoord

30 juni 2008 at 15:27 (Amerika, Mode wereld)

Ruslana KorshunovaDe modewereld rouwt om het verlies van het Kazachse model Ruslana Korshunova. De twintigjarige schone stief zaterdag nadat ze in New York uit het raam van haar appartement op de negende verdieping sprong. Ze werd om 14.30 uur dood teruggevonden in Water Street, in de financiële wijk in New York. Een arbeider en een agent waren als eersten ter plaatse. ‘Ik dacht dat ze overreden was door een auto’, vertelde de arbeider in Amerikaanse kranten. Volgens hem lagen haar armen in een vreemde positie. ‘Alles in haar lijf was gebroken.’

Onderzoek wees uit dat Ruslana Korshunova niet overreden werd, maar dat ze een val maakte van negen verdiepingen hoog. Daar betrok ze sinds kort een luxeappartement. De politie vond er geen sporen van een gevecht. Vermoedelijk sprong Korshunova van haar balkon naar beneden.

Korshunova liep al over ’s werelds meest prestigieuze catwalks, schitterde in reclamecampagnes van onder meer Christian Dior, Paul Smith, Moschino, Vera Wang en DKNY en sierde de covers van Vogue en Elle. Ze werd in 2003 ontdekt. In datzelfde jaar tipte de Britse editie van Vogue het meisje als ‘het nieuwe gezicht’.

Het model had de jongste maanden meermaals laten uitschijnen dat het niet zo goed met haar ging. “Ik voel mij zo verloren”, schreef ze in haar webblogs.

Ook al houden haar vrienden vol dat ze zelf geen einde gemaakt heeft aan haar leven, volgens het medische onderzoek is de officiële doodsoorzaak zelfmoord, meldt de Amerikaanse nieuwszender CNN.

Korshunova werd op haar zeventiende ontdekt door Debbie Jones van Models 1. “Ik zag toevallig een foto van haar in een artikel over haar geboortestad Almaty en ze zag eruit als iemand uit een sprookje. We moesten haar vinden en hebben overal gezocht tot we haar vonden”, aldus Jones.

Ruslana Korshunova, die op 2 juli 21 zou zijn geworden, werkte voor modellenbureau IMG, zoals topmodellen Heidi Klum en Kate Moss.

Bron: Weekend.be en Nieuwsblad.be

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: