Klink wil zelfmoord terugdringen

30 juni 2008 at 17:06 (Nederland, Preventie)

Minister Klink van Volksgezondheid, Welzijn en Sport stelt de komende jaren één miljoen euro beschikbaar om het aantal suïcides en suïcidepogingen te verminderen.
Met het geld wil Klink onder andere een signaleringsinstrument laten ontwikkelen om suïcidaliteit onder jongeren beter en sneller te herkennen. Verder wil hij in overleg met koepelorganisaties komen tot betere zorg voor mensen met suïcidale klachten.

Reactie
Zijn uitgewerkte plannen staan in de Beleidsagenda suïcidepreventie, die hij vorige week naar de Tweede Kamer heeft gestuurd. Het is een reactie op het beleidsadvies ‘Verminderen van suïcidaliteit’, dat het Trimbos-instituut eerder opstelde.

Daling
In Nederland ligt het gemiddeld aantal suïcides sinds 1996 rond de 1.500 per jaar. In praktisch alle leeftijdsgroepen is het aantal suïcides gedaald, behalve onder de groep mannen tussen veertig en zestig jaar. Het gemiddeld aantal suïcides is in vergelijking met omringende landen relatief laag.

Terugdringen
Toch wil de minister zich inspannen om het aantal suïcides en suïcidepogingen verder terug te dringen. Hij baseert dit op het advies van het Trimbos-instituut en het Nationaal Actieplan Suïcidepreventie van de Ivonne van de Ven Stichting.

Lees ook:

Bron: Zorg+Welzijn

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: