Duits schandaal over zelfdodingsvideo

2 juli 2008 at 11:03 (Burgers, Duitsland)

Door Michel (OA) op 02-07-2008 @ 11:03 | Bron: FOK!

In Duitsland is grote ophef onstaan over een video waarin een bejaarde vrouw wordt geadviseerd bij zelfdoding. De oud-politicus Roger Kusch legt aan de 79-jarige Bettina Schardt uit hoe zij een dodelijke vloeistof moet maken en deze vervolgens moet injecteren.

Afgelopen maandag toonde Kusch, die eerder dit jaar met de zelfmoordmachine kwam, de negen uur durende video op een gezondheidsconferentie. De beelden laten een vrouw zien die niet ziek is, maar wel uit het leven wil stappen omdat zij niet in een bejaardenhuis haar dagen wil slijten. De Duitse minister van Gezondheidszaken noemt de video “macabere propaganda.”

Een aantal deelstaten wil de bestaande wetgeving omtrent hulp bij zelfdoding aanpassen. Euthanasie is verboden bij onze oosterburen, maar een helpende hand bieden bij zelfmoord niet. Omdat Kusch de injectie niet zelf toediende denkt hij niet vervolgd te worden voor zijn hulp.

Door toedoen van het naziregime tijdens de Tweede Wereldoorlog ligt het onderwerp euthanasie uiterst gevoelig in Duitsland. Gehandicapten en ongeneeslijk zieke mensen werden massaal vermoord vanwege hun ‘minderwaardig leven’.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: