Zeven jaar cel voor opgebiechte moord

14 juli 2008 at 14:31 (Burgers, Nederland)

14/07/2008 LEEUWARDEN – De rechtbank in Groningen heeft op 5 juni de 30-jarige Shahan S. uit Zaxo veroordeeld tot zeven jaar cel. Hij had in 2005 met succes gesuggereerd dat zijn vrouw zelfmoord had gepleegd. Hij had haar echter in het bijzijn van zijn kinderen met zijn handen gewurgd.

Op 21 juni 2005 had de verdachte zijn vrouw, Necat Zhindi, gedood na een echtelijke ruzie. Hij wurgde haar in het bijzijn van de kinderen, die 9 maanden en bijna 4 jaar oud waren, en hing haar


Foto: Het slachtoffer Necat Zhindi
vervolgens op aan een snoer in de badkamer om het op zelfdoding te laten lijken. En dit met succes. Ook haar familie geloofde jaren dat het zelfmoord was.

Later voelde de dader zich echter schuldig en biechtte hij de moord op bij de politie. Na de bekentenis moest Shahan S. voor de rechter verschijnen. De rechtbank oordeelde dat de verdachte onherstelbaar leed heeft gebracht aan zijn kinderen. Zij zijn namelijk hun moeder verloren en ook hun vader en opgenomen in een pleeggezin. Het is volgens de rechter duidelijk dat de kinderen hun leven lang getraumatiseerd zijn.

De rechtbank neemt het verdachte bovendien kwalijk dat hij jarenlang de moord heeft verzwegen. Hij zou dit hebben gedaan uit angst zijn dochters te verliezen. De rechtbank oordeelde uiteindelijk dat Shahan S. minder celstraf kreeg wegens verminderde toerekeningsvatbaarheid en geen aanraking met politie en justitie. Shahan S. heeft uiteindelijk zeven jaar gevangenisstraf opgekregen.

Bron: Azady.nl

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: