jongeman pleegt zelfmoord, na moordpoging op opvoedster

2 augustus 2008 at 02:58 (België, Burgers)

In een tehuis voor begeleid wonen in Sint-Kruis, bij brugge, heeft een 19-jarige jongeman geprobeerd z’n voormalige begeleidster te vermoorden. De man verbleef vroeger in het tehuis, en woonde sinds kort zelfstandig. Hij drong iets na middernacht het home binnen, op dat moment sliep de begeleidster in het huis, alleen.

Kamer binnengedrongen

De jongeman schoot op haar met een handvuurwapen, en probeerde de vrouw te wurgen. Ze slaagde erin haar belager uit haar kamer te duwen, en belde daarna de politie. Vanuit een andere kamer volgde de jongeman dat gesprek via een ander toestel, hij verstoorde het gesprek zelf, en zei ook tegen de politie dat hij de vrouw zou ombrengen.

Zelfmoord

De politie van Brugge trok met verschillende interventieploegen naar het tehuis in Sint-Kruis. De dader probeerde bij hun aankomst te vluchten, maar werd omsingeld. De agenten vroegen de jongeman enkele keren om z’n wapen op de grond te gooien, wat hij weigerde. Uiteindelijk schoot hijzelf voor het hoofd. Hij werd zwaargewond naar het ziekenhuis gevoerd, intussen in de man hersendood verklaard.

De begeleidster kwam er met de schrik van af, en verkeert in shock. Over het motief van de dader is nog niets bekend, hij staat wel bekend als psychisch labiel.

Bron: WTV & FOCUS TV
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: