Agenten niet vervolgd na zelfmoord arrestant

11 augustus 2008 at 23:16 (Burgers, Nederland)

(Novum) – De twee politiemannen die nalieten een arrestant te fouilleren die zich hierna doodschoot op het Haarlemse politiebureau worden niet vervolgd. Volgens het Openbaar Ministerie in Haarlem is er een fout gemaakt, maar is er geen sprake van een strafbaar feit. Begin april pleegde een 41-jarige Haarlemmer met zijn eigen wapen zelfmoord nadat hij was aangehouden toen hij bij een coffeeshop wilde inbreken.

Volgens het OM was het een zeer hectische aanhouding. De man verzette zich fors tegen zijn arrestatie en moest door vier agenten overmeesterd worden. Uiteindelijk waren het twee andere agenten die hem naar het bureau overbrachten. Er is toen wel gevraagd of de arrestant al gefouilleerd was, maar het antwoord op deze vraag is niet goed doorgekomen, zegt een woordvoerder van het OM. Het bleek dat de man niet was gefouilleerd. “Een fout, maar geen fout die een strafbaar feit oplevert”, aldus de woordvoerder.

De nabestaanden van de man kunnen alsnog vervolging afdwingen bij het gerechtshof in Amsterdam, waarna de twee agenten voor de rechten zouden kunnen verschijnen.

Bron: Trouw
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: