Amerikaan ‘pleegt zelfmoord met rechtssysteem’

22 augustus 2008 at 00:43 (Geen categorie)

(Novum) – Een Amerikaan die in 2004 heeft toegegeven twee jonge kinderen te hebben vermoord en die om de doodstraf heeft gesmeekt, zou wel eens de eerste kunnen worden die in negen jaar in Kentucky wordt terechtgesteld. Het hooggerechtshof van deze staat wees donderdag een verzoek af om de zaak van de terdoodveroordeelde, Marco Allen Chapman, opnieuw te bekijken.

Het verzoek was ingediend door Chapmans advocaten, die hem door de rechtbank zijn toegewezen. Zij zeiden na de afwijzing dat er nog meer instanties zijn om beroep bij aan te tekenen. Chapman zelf heeft echter een proces met een jury geweigerd en heeft gesmeekt om te worden geëxecuteerd. Volgens de raadslieden is het voor het eerst dat iemand het rechtssysteem op deze manier gebruikt om zelfmoord te plegen. Zij hebben onder meer aangevoerd dat Chapman te depressief is om zijn schuld werkelijk te kunnen erkennen.

Chapman heeft bekend in 2002 de 6-jarige Cody Sharon en de 7-jarige Chelbi Sharon te hebben vermoord en hun moeder en oudere zus met een mes te lijf te zijn gegaan. Hij pleegde de moorden na twee dagen in een roes van cocaïne te hebben doorgebracht. Het drama speelde zich af in Warsaw, ten noordoosten van Louisville.

In Kentucky zijn sinds de herinvoering van de doodstraf in 1976 twee mensen terechtgesteld.

Bron: Trouw

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: