Websites over zelfmoord

Zelfmoord.nl

Deze site is bedoeld voor mensen met zelfmoordgedachten. Op deze site kun je je gedachten, je gevoelens (anoniem als je dat wilt) opschrijven.
Als je zelfmoord wilt plegen dan heeft dat vaak te maken met diepe pijn, verdriet, verwondingen, in de steek gelaten zijn. Voor iedereen is dat verschillend, ieder mens is uniek in zijn beleving en gevoelens. We willen je niet aanmoedigen om zelfmoord te plegen. Juist niet, wij willen je aanmoedigen en helpen andere wegen te zoeken.

GeenZelfmoord.nl

Heb je ooit een zelfmoordpoging gedaan of dat van plan geweest om te doen? Is je leven nu veranderd en kun je nu zeggen dat het leven je kostbaar is? Op deze site kun je je gedachten, je gevoelens (anoniem als je dat wilt) opschrijven.
Door je ervaringen te delen kun je andere mensen bemoedigen. Ieder mens heeft een uniek verhaal, ook als je geleerd hebt met pijn of verdrietige dingen om te gaan kan dat anderen helpen.

LeefMee.nl

Help ik wil zelfmoord plegen

Waarom wil je zelfmoord plegen ? Misschien word je al jaren gepest. of misbruikt. Uitgescholden. Voor niksnut uitgemaakt. Heeft niemand je ooit geleerd wat echte vriendschap inhoudt. Of is er geen directe aanleiding maar voel je je toch depressief. Ga je steeds meer geloven dat het leven zinloos is? Dat er nog maar 1 uitweg uit de pijn is?

Er zijn andere oplossingen

Zelfmoord is niet de enige oplossing. Trouwens : lost het wel iets op ? Ik weet zeker dat je wel kunt leren wat echte vriendschap is. En als mensen je al jaren het gevoel geven dat je waardeloos bent : geloof ze niet. Het is een grote leugen. Geloof liever de waarheid : Je bent kostbaar, het leven is waardevol.

Zoek een vriend

Het is niet zo gemakkelijk een vriend te vinden, iemand die jij kunt vertrouwen en jou kan aanvoelen. Pobeer het toch. Bespreek je verdriet met iemand in je omgeving. Of anders met een huisarts. Veel mensen in je omgeving zijn te vertrouwen en hebben net zo veel behoefte aan vriendschap als jij.

Stichting LeefMee zet zich in voor voorlichting over en preventie van zelfmoord.

Ik-wil-dood.nl

Per jaar plegen ongeveer 1500 mensen zelfmoord in Nederland. Tien keer zoveel proberen het, maar overleven. Elf procent van de Nederlandse bevolking loopt wel eens rond met zelfmoordgedachten. Misschien hoor jij ook bij die elf procent en is dat de reden dat je op deze site terecht bent gekomen. Je op zoek hoe je zelfmoord moet plegen. Je wilt liever dood, omdat het leven niet meer de moeite waard is voor jou. Is dit jouw gedachte: “Ik wil dood”? Wij geloven dat het leven wel de moeite waard is omdat er een God is die van je houdt en een plan met je heeft. Bij Hem kun je het echte leven vinden. Ga jij de uitdaging aan om die God te leren kennen en opnieuw te kiezen voor het leven?

Advertenties
%d bloggers liken dit: